Германската телевизия BR Fernsehen, пусна кратък документален филм, в който се разказва историята на млад глух човек, чиято огромна мечта винаги е била да кара камион. Въпреки глухотата, 22-годишният германец Нилс не се отказва да преследва мечтата си и я постига.

В краткото филмче той разказва, че на практика винаги е искал само едно – да седне зад волана на камион. Тази мечта е растяла заедно с него, откакто е бил дете. Неговият чичо и дядо му са го взимали със себе си, по време на курсовете, които са правели с бетонов смесител.

През детските си години Нилс е смятал, че единственото, което му е нужно, за да стане шофьор на камион, е да получи шофьорска книжка. За съжаление, в агенцията по заетостта, поради неговата неспособност, му препоръчват да се заеме с някаква занаятчийска работа. Неговото семейство също е било скептично относно плановете му и разбира се всички са му казвали, че трябва да чува, за да стане шофьор на камион.

Въпреки това Нилс не се отказва  и получава подкрепата на баща си през цялото време. Той вече трета година е стажант в германска транспортна компания. За него работата е интересна и глухотата му не представлява пречка пред него. „Винаги има решение”, казва той.

„Адаптирам се към поведението на клиентите – всеки е различен. Всички сме различни един от друг, затова е интересно”, казва още той и допълва: „Не, никога не съм мечтал за друга професия. Единствената ми цел е да бъда шофьор на камион. На 100%. За това живея.”

 

Ние оценяваме високо страстта и отдадеността на Нилс, който показва, че няма нещо, което да може да ни спре, за да преследваме мечтите си.

Ще очакваме да споделите и вашите вдъхновяващи истории за страстта към камионите и работата като шофьор на камион.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *