От 1998 г. насам GMC произвежда коли и под марката Denali – особено рафинирани версии на големите крокоувъри и пикапи, което от своя стана донесе голямо удовлетворение на финансовия отдел на General Motors и то на цени по-високи с 40% от тези на редовните пикапи и SUV.

Междувременно 25%  от лекотоварните автомобили на GMC се предлагат като Denali. Носейки името на най-високата планина в Северна Америка, версиите Denali винаги се отличават с много хром и изключително фина кожа. И двата пикапа Sierra и Canyon дебютират в този аристократичен дизайн на автомобилното изложение в Лос Ажелис.

GMC Sierra Denali с 6,2 литров V8

GMC Sierra Denali, огромното возило от Детройт е стабилно  подсилено. То се задвижва с 6,2-литров двигател, който изцежда 420 к.с., и 623 Нм максимален въртящ момент от своите осем цилиндъра. С електронно управляемия звук на системата Active Noise Cancellation Denali ще бъде изключително тих. На разположение е също и по-малка версия с 5,3-литров V8, с нова автоматична осемстепенна Hydramatik. А адаптивното окачване Magnetic-Ride е в стандартно изпълнение.

GMC Sierra Denali е обут в 22-цолови колела, броня в цвета на автомобила, изпускателна система от неръждаема стомана, защитно покритие на товарното пространство, ексклузивна кожа и високотехнологична мултимедийна система с интернет достъп. Педалите могат да се регулират електрически, регулиращите се с дванадесет позиции кожени седалки са климатизирани.

GMC Canyon Denali също и като Diesel

GMC отбеляза с Canyon неочакван успех, предходните модели се търсеха по-малко. Представеният през 2014 г. Canyon е среден клас пикап, при който, в стандартното му изпълнение, междуосието е с дължина 3,3 м и е с 20 сантиметра по-дълго от един VW Amarok. GMC Canyon Denali е обновен с изпитани технологии: мултимедийна система GMC IntelliLink с интернет връзка, вградени системи Apple CarPlay и Android Auto, черна кожа с украсителни тегели, отопляем волан и климатизирани седалки.

GMC Canyon Denali има 20-инчови джанти, украсен е допълнително с хромирани елементи и се предлага в шест цвята. Той също се предлага със защитно покритие на товарното пространство.

Освен стандартния V6 с работен обем 3,6 литра и мощност 305 к.с. GMC ще предложи Canyon Denali и с наскоро представен дизеловия двигател. Двигателяят, носещ името 2.8L Duramax е добър познайник: той произхожда от VM Motori и между другото задвижва Jeep Cherokee и Jeep Wrangler. Четирицилиндровият агрегат развива в GMC Canyon Denali 181 к.с. и 500 Нм и според GMC реализира американски стандартен разход от 10,2 литра.

GMC Sierra Denali ще стъпи на пазара в началото на следващата година, а GMC Canyon Denali се очаква за есента на 2016. А в момента General Motors трябва да обърне особено внимание на тестовете за емисиите на изгорелите газове на дизеловите модели.

Източник: automotorundsport.de

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *