Google ще добави към портфолиото си още една пълноценна модификация на операционната система Android. Това ще бъде пълноценна версия за автомобили, съобщава TechNews.bg

В момента съществуват три версии на отворената платформа – Android за смартфони и таблети, Android TV за телевизори и Android Wear за преносими устройства. Към тях Google ще прибави операционна система за автомобили.

Вече съществува Android Auto, но това не е пълноценна операционна система, а по-скоро функция за предаване на възможностите на смартфона на дисплея на автомобилното табло.

Предположението за появата на нова платформа се базира на документа Android Compatibility Definition Document, който описва различни условия за лицензиране на Android 6.0 от външни компании. В него се посочва, че системата управлява главното устройство на автомобила.

По-рано излезе информация за платформа Android Automotive, но в цитирания документ не се говори за готови автомобилни системи. Предполага се, че автомобилни бордови компютри под управление на Android ще се появят след около година.

2 коментара за “Google подготвя Android за автомобили

 • 9 ноември 2015 в 15:00
  Permalink

  Като публикувате статии поне гледайте да сте първи и ги пишете вие, вместо да ги преразказвате или копирате…..

  Отговор
 • 9 ноември 2015 в 15:19
  Permalink

  Извинявайте, ако сме Ви засегнали, но статията е публикувана още на 29 октомври, когато сайтът не беше промотиран след потребители, а ние слагахме интересни заглавия, които да се четат при представянето му. Все пак никой не би желал да отвори сайт, в който няма нищо. Също така сме цитирали източника на статията, както е коректно да се направи.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *