Google пусна нов портал, който потребителите могат да използват, за да персонализират рекламите, които виждат. Търсачката ще Ви съобщава новината чрез Chrome или Gmail скоро, ако вече не сте получили известие.

Вече ще можем да добавяме теми, които ни интересуват, както и нашата възраст и пол, за да виждаме реклами, които реално биха ни интересували при нашето търсене онлайн, при гледане на клипчета в YouTube, или при използване на други Google услуги.

Разбира се споделянето на каквато и да е лична информация с Google е наш личен избор и никой не ни задължава да го правим, ако не искаме. Ако обаче решим да използваме новата услуга, това ще означава, че даваме позволение на компанията да използва нашата активност в Google профила ни за своите услуги. Това включва позволение да пази данни за рекламите, които отваряме и да добавя тази информация в новия сайт My Activity.

My Activity показва как използваме различни Google услуги. Получаваме списък с всяко търсене, което сме осъществили, всеки сайт, който сме посетили, търсенето на насоки в Google Maps, Android приложения, които използваме и др.

Ние сме единствените, които имат достъп до тази информация и можем да изтрием всичко от страницата, което решим, за да се предпазим в случай, че някой друг също използва компютъра ни. В страницата Ads Personalization може да влезете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *