Миналата седмица Google обнови директорията за съхранение Google Drive, за да я направи по-атрактивна за бизнес клиенти. Новите допълнения осигуряват повече сигурност, екипно ориентирана работна среда и подобрения при достъпа.

Google Vault сега позволява администраторите да определят правила за запазване на информация, така че файлове, които трябва да се пазят от компанията да не бъдат безвъзвратно изтрити по грешка. Средствата за управление на данните позволяват да се създават парила и за изтриване на файлове. Google Vault контролите за запазване може да се приложат за всички данни на drive директориите на служителите и в новите Team Drives на Google.

Google Vault в момента е налична за G Suite Business, фирмени клиенти и клиенти от образователната сфера.

Team Drive е облачна система за запазване и управление на файлове, създадена за екипи. Споделянето на съдържание и собствеността се управляват на екипно ниво и всички членове на екипа виждат еднаква файлова структура, независимо кой е добавил даден документ. Администраторите могат да управляват индивидуалния достъп за редактиране, коментиране, реорганизиране и изтриване на файлове.

Платформата опростява управлението на данни, когато членове влизат или излизат от екипа. Когато някой го напуска, неговата работа остава в Team Drive. Ако някой нов член се присъедини, той или тя може лесно да има достъп до предишната работа на екипа.

Quick Access на Google също работи с Team Drive на Android и iOS устройства. Уеб приложението предстои.

В момента Google прилага Drive File Stream, която позволява да потребителите да изпращат файлове директно до компютрите си без тромаво синхронизиране на файлове. Така данни на компанията са достъпни по всяко време и от всеки компютър.

Drive File Stream в момента е налична за част от Early Adopter Program.

Изглежда Google сериозно се насочва към привличане на бизнес клиенти към Google Drive. Времето ще покаже дали нововъведенията ще имат желания ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *