За никого не е тайна, че социалните мрежи като Facebook както и онлайн търсачката Google събират информация за потребителите си. Google дори записва нашите гласови команди. Подслушването става както когато смартфонът е в активно състояние, така и когато е оставен някъде „без наш надзор“.

Тези факти не са тайна, затова няма да се ядосваме на компанията. Хубавото на Google е, че все още ни дава избор да позволим или забраним подобно действие от страна на търсачката.

Ако на някого му допадат доводите на компанията да подслушва, а именно нуждата и от повече информация, която да помогне за развитие на умните и алгоритми, както и подбор на реклами, според интересите на потребителите, то тогава няма нужда да четете повече.

Ако все пак не искате информацията за вас да бъде събирана, може да я премахнете по всяко време.

Това става в няколко лесни стъпки.

  1. Влизате онлайн на: Google My Activity > Voice & Audio. Тук са всички данни от микрофона на вашето мобилно устройство или компютър.

Ако няма нищо тук, значи не сте се възползвали от гласовия помощник на търсачката или не сте искали помощ с „OK Google”.

  1. Отляво на екрана ще видите бутон Delete activity by. Когато кликнете на него, ще ви се отвори прозорец, в който ще може да изберете периода, за който да изтриете данните за дейността си.

Пълното си „досие“ в Google може да намерите в Google My Activity. Тук има всички данни за това в кои сайтове сте влизали, информация от GPS-a на умния ви телефон, търсения в Google  търсачката и др. Навигацията през менюто е лесна и също толкова лесно може да изтриете всичките данни.

Един коментар за “Ето как да изтриете всички ваши данни, които Google съхранява

  • 7 февруари 2017 в 12:51
    Permalink

    Не можеш да ги излъжеш ако проявяват интерес към ‘особата ти’ През историята на сърфиране в браузъра можеш да си изтриеш търсенията,като гугъл ти ‘казва’ че има история и в неговите сървъри.Триеш и нея…. Но можеш ли да си сигурен че не е архивирана вече? Добре е че няма какво да крия 🙂 Услугата е безплатна и това са рисковете за цената.Ако пък съм някакъв атентатор тогава има други методи за прикриване на дейността ти.Слава богу не се нуждая от тях.А рекламите съм ги блокирал с инструменти точно на гугъл.Какво повече може да иска обикновения човек.На Бг. правителство два пъти е отказана предаването на подобна информация,та нямам грижа да плюя по политиците,което си и заслужават.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *