Вероятно всеки потребител е отварял сайт, в който първото, което вижда е изскачащ прозорец (pop-up), в който сайтът приканва да се абонира за имейл бюлетина му. Ако досега не сте влизали в дадения сайт, едва ли първото Ви желание ще бъде да се абонирате за дневно/седмично писмо, което да запълва пощата Ви с поредния спам.

Онлайн търсачката Google планира да „наказва“ подобни сайтове. От 10-и януари 2017 година подобни „нахалници“ ще бъдат премествани по-надолу в резултатите при търсене. Сайтове, искащи нужна информация като например възраст на потребителя, когато съдържанието на страницата не е подходящо за всички, няма да бъдат засегнати от мярката. Също така, ако изскачащата информация заема „приемливо“ място (като например банерите за инсталиране на приложения в Android или iOS) няма да имат проблеми в търсачката.

Прозорци с надпис „кликни, за да продължиш“ обаче , ще се отразят много негативно на съответните сайтове.

Разбира се от Google отбелязват, че висококачествените сайтове може да се класират добре в търсенето, дори с досадните изскачащи прозорци. Във всеки случай очакваме след няколко месеца някои много досадни сайтове да не ни дразнят толкова много.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *