Година след като Google стана част от по-голямата структура Alphabet основна част от печалбите продължават да идват от онлайн търсачката. Google отчете приходи за трите месеца до 30 юни в размер на $21.5 млрд., или с 21% повече спрямо година по-рано.

Nest, Google Fiber и Google X също са донесли пари на компанията-майка, но, когато се тегли чертата, се вижда, че за момента загубите там са повече от печалбите. По-специално, цялото перо е донесло $185 млн. приходи, но е струвало на Alphabet $859 милиона разходи. Това не изненадва никого, тъй като тези бизнеси имат експериментална природа.

Една от причините за големия растеж на Google е продължаващото инвестиране в мобилния сектор. Това включва реклами, YouTube, платформите Chrome и Android, облачни услуги и мобилна търсачка. Приходите от реклами от мобилно търсене са били един от основните генератори на печалба за тримесечието.

Оттук нататък компанията продължава да инвестира още повече в развитието на изкуствен интелект (AI).  Google вече инвестира много в областта, като използва AI за подобряване работата на всичко – от онлайн търсачката до ключови Google продукти като GBoard (клавиатура за IOS) и Google Photos.

Снимка: Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *