Google пусна бета версия на услугата си Voice Access (Гласов достъп), която ще позволи на някои потребители да контролират телефоните си само със задаване на гласови команди.

С Voice Access, потребителят ще може да казва неща като „go home,“ (препраща към главния екран) „scroll down“ (преглеждане надолу по дадена страница) или „open Chrome“ (отваря браузъра Chrome), за да навигира смартфона си. Те също така ще могат да казват цифри, вместо да назовават дадено приложение, като така ще се избегне потенциално объркване относно произношението.

Приложенията за тестване чрез Voice Access не работят към момента, но бетата предполага, че ще има публично пускане в близко бъдеще.

Google спомена бетата в блог публикация като поясни, че услугата е предназначена за „хора, които имат проблем с използване на тъчскрийн, заради парализа, треперене, временни наранявания или други причини.”

Услугата е особено подходяща и за хора, които обичат да дават заповеди. В случая ще може да командвате поне телефона си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *