Развитието на технологиите за виртуална реалност не е напреднало достатъчно, за да бъде тя интересна на много хора и все още тя не се използва масово. Това обаче не пречи на Google да мисли няколко крачки пред другите.

Явно компанията започва да тества пускането на реклами във виртуалната реалност.

Google стартира нов проект, с който ще проучи възможностите да показва онлайн реклами във VR. Новият проект е част от уъркшопа Area 120, който компанията използва, за да тества бързо дали дадено нещо може да стане реален продукт.

Разбира се онлайн рекламата е основен източник на приходи за компанията, което означава, че за да остане такъв, Google  ще трябва да измисли иновативни начини за представянето и. Къде на друго място, ако не във VR.

Според анимиран GIF, създаден от Google, прототипът на VR реклама е малък куб, с корпоративни лога по себе си. Ако съответният потребител кликне или гледа дълго време куба, това ще накара куба да генерира малък екран отгоре, който да покаже видео реклама.

Разбира се всичко, което се проектира в момента е в много ранен етап на развитие. Google в момента търси разработчици, за да тества проекта през очилата си за виртуална реалност, платформата Daydream VR и Samsung Gear VR.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *