Жителите на малкия град Арнаж (Arnage) в северна Франция ежедневно виждат големи камиони, които се опитват да маневрират по тесните улици. Шофьорите на тежкотоварните машини обясняват, че навигацията ги отвежда по маршрут, преминаващ през града.

Според местните влизането на камиони в града създава трудности за професионалните водачи да маневрират по тесните улици. Затова миналата седмица те са се срещнали с кмета си, за да обсъдат вариант за ограничаване влизането на камиони в жилищните зони, пише местния Le Maine libre.

Какво правят толкова много тежкотоварни машини в тази област? Всъщност в близост до Арнаж се намира международната транспортна и логистична компания Болоре. За да стигнат до нея, камионите биват превеждани от GPS-а през улица Acacias (с червената линия на картата), вместо по булевард Lefaucheux. Ул. Acacias обаче не е пригодена за тежкотоварен трафик. Жителите на Арнаж са притеснени не само за колите си, но и за влошаване на състоянието на пътната настилка.

Бул. Lefaucheux е основен път за Bolloré от няколко години. Но очевидно, не така мислят навигационните системи. По тази причина градската управа в Арнаж е решила да постави голям пътен знак, указващ със стрелки правилната посока за отиване към компанията.

Снимка: pxhere

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *