Преди няколко месеца бившият служител на Twitter Майкъл Сипи представи приложението Talk Show, което дава възможност на потребителите си да показват на широката публика своите текстови разговори.

Изглежда, че идеята за подобна публичност ще набере някаква популярност, защото Talk Show вече си има конкуренция в лицето на друго подобно приложение, наречено Public.

Както предполага името всички разговори в Public са… публични. Може да мислите за тях като групова дискусия с аудиенция.

Има малко разлики между двете приложения.

С Public потребителят ще вижда последните чатове в групите, които следва на главната си страница. Talk Show от друга страна просто дава списък с темите и участниците, като изисква да кликнете на дадена дискусия, за да я прочетете.

Друг интересен момент при Public, е че аудиенцията може да се намесва в разговорите с коментари на страничната лента. Това прави приложението по-модерирано от Twitter, където непознати могат да се намесват, когато си поискат. Същевременно то е по-гъвкаво от Talk Show, където аудиенцията е ограничена само до шаблонни отговори.

Разбира се всеки може да поиска да стане част от дадена група.

Интерфейсът е изчистен, има разбира се стандартните емоджита, снимки и gif-ове.

Интересно е наистина каква популярност ще наберат подобни публични чатове и на кого ще са полезни. Talk Show например започна с летящ старт, но след това загуби инерция.

Хората искат ли наистина да си говорят по различни теми, докато непознати четат дискусиите им? Фактът, че разговорите може да се следят в мрежата, а не само чрез приложението, може да се окаже недостатък за популяризирането му.

Public може би ще бъде популярно сред известните личности, блогърите и за следене на събития на живо. Така феновете ще се чувстват по-близо до любимите си звездни лица или ще могат да участват онлайн в различни събития.

Ако искате да пробвате Public, може да го намерите в App Store, както и в мрежата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *