Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън обвини руския президент Владимир Путин, че подкрепя „чуждестранна намеса” в президентските избори, съобщи Радио „Свободна Европа”. Коментарът и беше по повод на изказване на руския държавен глава, според когото изтеклите в публичното пространство имейли на членове на партията й са били „услуга за обществото”.

В интервю за Блумбърг, от 2-и септември, Путин отхвърли обвиненията, че руското правителство стои зад кибер атаките, но заяви: „Слушайте, има ли значение, кой е хакнал тези данни? Важното е съдържанието, което беше предоставено на обществеността.”

Говорителят на Клинтън Джеси Лехрич отговори в имейл до Блумбърг: „Не е изненадващо, Путин се присъедини към [кандидата на Републиканската партия] Тръмп в одобряването на чуждестранна намеса в американските избори, която ясно е изградена, за да нанесе политически вреди на Хилари Клинтън и демократите.”

В интервюто за новинарската агенция руският държавен глава осъди използването от американските кандидат-президенти на, както го нарича той, „руската карта”. Путин определи действията на Клинтън и Тръмп като „недалновидни”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *