Министърът на инфраструктурата и благоустройството на Холандия, Кора Ван Нойнуенхаузен, се фокусира върху увеличаване броя на охраняемите паркинги за камиони в Холандия. Тази година вече се подбират подходящи места за частни ТИР паркинги, пише тя до Камарата на представителите.

Въз основа на редица критерии, като достатъчна големина, достъп до обществени пътища и извън природен резерват Натура 2000, Министерството на инфраструктурата вече е идентифицирало подходящите места. При второ разглеждане тези парцели ще се оценят според близостта им до райони с голям трафик и задръствания, дали ще бъдат налични в краткосрочен период и, разбира се, дали са подходящи за изграждане на ТИР паркинг.ю

Резултатите ще бъдат обсъдени наесен от властите и съответните представители на бизнес общността, вкл. холандската предприемаческа асоциация Evofenedex.

Evofenedex приветства действията на холандските власти като се има предвид европейското изискване за прекарването на седмичната почивка на шофьорите извън кабината на камиона.

Снимка: Wikimedia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *