Тол такси за тежкотоварни камиони няма да бъдат въведени в близките 5 години в Холандия. Страната иска да се подготви по най-добрия начин за въвеждането на тол система.

В коалиционното споразумение на новото холандско правителство и поместена точка относно намерението за въвеждане на пътни такси за камионите „възможно най-скоро”.

Холандците обаче ще въведат таксите най-рано след пет години тъй като искат да се възползват от опита, натрупан от техните съседи. Планът включва холандската тол система да бъде съвместима с белгийската и германската. В резултат на това транспортните компании няма да се нуждаят от ново устройство при преминаване по холандските магистрали.

Въпреки обявеното от министъра на инфраструктурата Кора ван Ниуахаузен намерение за въвеждане на тол система, коалиционните партньори в правителството не са на едно мнение. Партията VVD е против подобна стъпка, пише холандското транспортно издание „Logistiek”.

Негативно настроени по отношение на плановете на инфраструктурния министър са и представителите на индустрията, както товародателите (представени от организацията Evofenedex), така и превозвачите (Transport en Logistiek Nederland).

Снимка: DAF

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *