Най-популярният круизър на планетата – Honda Gold Wing ще бъде обновен. На този етап липсва подробна техническа информация, но се знае, че мотоциклетът ще бъде наличен в два варианта – класическият GL 1800 и версията под името F6B 1800, която ще бъде с по-широка облегалка и по-голям заден багажник.

От наличните снимки се вижда, че моторът е претърпял сериозна промяна отпред в съвършено новия по форма фар и светлините в него. Той изглежда по-заострен и съвременен. Забелязва се и ново окачване.

Двигателят не е променен – 6-цилиндров с обем 1800 куб. см. Очаква се да бъде по-мощен и с по-голям въртящ момент, както и да отговаря на екостандарта Euro4. Фирмената роботизирана автоматична предавателна кутия DCT ще бъде опция. ABS, тракшън контролът и системата с няколко режима на управление ще са част от стандартното оборудване.

Всички бутони по корпуса ще останат в историята. Те ще бъдат разположени на новата централна конзола, която ще прилича на тази на автомобилите.

Новата версия на легендарния Honda Gold Wing ще бъде представена официално на мотосалона EICMA в Милано в началото на ноември.

Производството му за европейските пазари стартира през март. За българския пазар е поръчано най-високото му ниво на оборудване и се очаква първите доставки у нас да започнат от края на май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *