Два концептуални мотоциклета показва на щанда си Honda  на специализираното изложение EICMA 2016 в Милано. Прототипите са дело на развойното ателие на Honda в Рим. За база са ползвани два изключителни серийни модела – CB1100 и CRF1000L Africa Twin.

Първият от тях е CB1100TR CONCEPT. Той е разработен, за да изрази емоцията на американската flat track култура. За разлика от традиционния офроудърски облик на традиционните флат тракъри, прототипът е преобразен в истински крал градските кръгови писти. Така че въпреки, че излъчването му е наистина състезателно, стилът му е по-скоро като на така харесваните от европейските купувачи улични бойци. Номерът „58“, отбелязан върху CB1100 TR, е поклон към паметта на любимия за Honda състезател в MotoGP Марко Симончели, загинал трагично преди пет години.

Вторият прототип е AFRICA TWIN ENDURO SPORTS CONCEPT. При него дизайнерите са се постарали да бъдат в тон с въображението на купувачите, които мечтаят за нови възможности с тази „адвенчър“ машина, способна да ви отведе буквално навсякъде. Така че способностите на серийния CRF1000L Africa Twin са издигнати до нови предели като дизайнът му подсказва още по-добри офроуд способности. Базовият сериен модел е с допълнително олекотени части на шасито, взети от едноцилиндровите състезателни CRF модели. Така че този прототип е проектиран да бъде крал на офроуда в по-голяма степен от всеки друг многоцилиндров звяр.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *