Коалиционният партньор на германския канцлер Ангела Меркел Хорст Зеехофер (на снимката) призова за сваляне на санкциите, наложени срещу Русия от Европа и САЩ, заради анексирането на Крим и военните действия на Москва в Украйна.

Премиерът на Бавария и председател на Християнсоциалния съюз (ХСС) коментира пред немското издание „Билд ам Зонтаг“, че санкциите трябва да бъдат вдигнати тази година.

Меркел и други европейски лидери обаче са на мнение, че санкциите трябва да останат в сила, докато не бъде отбелязан прогрес по Минските споразумения за спиране на насилието в източна Украйна.

Германският канцлер проведе и телефонен разговор с американския президент Доналд Тръмп в събота. В съвместното им изявление обаче не се споменават санкциите срещу Москва.

Хорст Зеехофер поздрави американския държавен глава за бързото прилагане на предизборните му обещания. Лидерът на ХСС заяви, че не е съгласен с всички позиции на Тръмп, но, че президентът на САЩ е бил избран при свободни избори и това трябва да бъде уважено.

Снимка: wikimedia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *