Забраните за прекарване на седмичната почивка в камиона влязоха в сила в много европейски държави и тепърва ще се приемат в други. Както изглежда, тези правила няма да бъдат отменени и транспортните компании ще трябва в крайна сметка да се съобразяват с тях.

Неспазването на забраните е обвързано и с глоби, които имат за цел да предизвикат по-„естественото” влизане в рамките на закона.
В тази връзка някои транспортни компании вече са започнали да осигуряват нужните условия, за да нямат проблеми с европейските регулации.

Една от тях е Don Trucking, която реши сама да инвестира в хотели за шофьорите си. Според статия, публикувана в Truckblog, шофьорите на Don Trucking, основно румънци и поляци, ще могат да прекарват седмичната си почивка в нови хотели на компанията, всеки път, когато пътуват в държави от Западна Европа.

Първият подобен хотел е изграден в холандския град Улфт. Той разполага с множество удобства, които да спомогнат за почивката на шофьорите: ТВ стаи и достъп до Netflix, спа, ресторант и дори малък фитнес. Хотелчето разполага с достатъчно душове и с кухня.
Ситуацията обаче не е толкова съвършена, както изглежда на пръв поглед. Хотелът разполага с 10 стаи с 26 места, което означава, че шофьорите ще трябва да споделят стая с други свои колеги. Дали споделянето на обща стая с няколко души е по-добро от това да си сам в своята подредена кабина? Очакваме вашите мнения.

Също така, рзстоянието от паркинга до хотела не е малко. Шофьорите ще бъдат извозвани от там до мястото си за почивка с бус и са посъветвани да вземат всичко необходимо от кабината със себе си.

Най-голямо неудобство за някои шофьори може да се окаже забраната в хотела да се продава и да се внася алкохол.

Освен този хотел, Don Trucking ще осигури и още един – във Венло, който ще има предимството, че е по-близо до съответния ТИР паркинг.
Какво мислите за инициативата на тази транспортна компания?

Снимка: cairavon, Flickr

Един коментар за “Полска транспортна компания строи хотели за шофьорите си

 • 23 януари 2018 в 16:09
  Permalink

  Пълна глупост отново. Защо им трябваше изобщо да вкарват такава забрана,това е пълен абсурд.
  Много хора ще бъдат засегнати от тези забрани и съответно много глад за сектора от всяка една гледна точка.Няма да има и камиони и шофьори за тях.
  Дано скоро има промени или поне да разрешат един път в месеца да може да се прави 45 в всяка държава,пак е нещо.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *