Супер скоростната линия, възхвалявана от създателя на Tesla Motors Елон Муск, може да промени пазарите на труда по света, коментира главният изпълнителен директор на Hyperloop Tech, цитиран пред CNBC.

Компанията е само един стартъп, който работи върху концепцията за Hyperloop за превоз на пътници от Сан Франциско до Лос Анджелис за 30 мин.

Пред CNBC на уеб срещата на високо равнище в Дъблин, изпълнителният директор на Hyperloop Роб Лойд – който е бивш президент на Cisco – каза, че правителствата ще поискат Hyperloop bandwagon веднага щом видят положителното въздействие на проекта за техните икономики.

Hyperloop 2

Концептуалният дизайн на Hyperloop се състои от няколко “шушулки” (pods), превозващи хора или товари, които се изстрелват в тунел с ниско налягане с помощта на електрически мотор. “Шушулките” ще левитират над дъното на пистата, което ще изключи нуждата от колела. Технологията ще позволи да се превозват стоки със скорост, близка до тази на звука.

Идеята беше представена от Елон Муск през 2013 година, и докато той и компаниите му SpaceX и Tesla — не са свързани с развитието на Hyperloop, те дават своята морална подкрепа за популяризиране на проекта.

В момента компанията се подготвя за тестване на задвижваща система и ще започне работа върху тестова писта през 2016 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *