Hyundai направи две световни премиери по време на Автомобилното изложение в Женева – концептуалният модел FE Fuel Cell Concept и i30 Wagon.

FE Fuel Cell има изчистен дизайн и отличаващи се големи колела, избутани максимално към краищата на колата. Корейската компания отдавна намекваше за желанието си да създаде задвижван на водород SUV/CUV именно това е визията и за подобен автомобил.

Пробегът с едно зареждане е над 800 км. Вътре в колата има овлажнител на въздуха, който рециклира водните емисии в атмосферата на купето.

Водородната батерия на FE е по-добра от Tucson Fuel Cell – по-лека и по-ефективна, с горивна клетка с 30% повече плътност, което означава и по-голям пробег.

Hyundai очаква производството на SUV, вдъхновен от концептуалния модел, да започне в началото на 2018 година.

Женева стана и първата сцена за премиерата на i30 Wagon. Новият член на семейството на i30 запазва 5-вратия дизайн на своя брат, но към него е добавена повече елегантност и гъвкавост.

i30 Wagon е получил полегат покрив, за да се придаде купе-подобен силует. Предницата на автомобила остава непроменена от своя събрат, но отзад са направени промени. Табелките за регистрационните номера са разположени на задната врата, а не на бронята, а колата е по-дълга с 245 мм.

Моделът ще се предлага с гама от няколко двигателя. Основните варианти ще бъде 1.0-литров T-GDI 3-цилиндров бензинов двигател, произвеждащ 118 конски сили, или 1.4-литров 4-цилиндров със 138 конски сили.

Дизеловата линия включва 3 версии на един и същ 1.6-литров агрегат, съответно 94 к.с., 108 к.с., или 131 к.с.

Снимки: Hyundai

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *