Новото поколение Hyundai i20 спечели титлата “Златен волан“ за 2015 г. Компактният автомобил победи във вота на публиката в своя сегмент за един от най-престижните конкурси в автомобилната индустрия. Новото поколение i20 се изправи срещу Skoda Fabia и Opel Karl и постигна първия триумф за кола Hyundai в наградите „Златен волан“.

Петер Шрайер, президент и главен дизайнер на Hyundai Motor Group, получи наградата по време на церемонията в сградата на издателство „Аксел Шпрингер“ в Берлин, Германия. “Много сме горди, че читателите са толкова впечатлени от един от най-младите членове на фамилията ни. Това е още едно доказателство, че правим добър прогрес в дизайна и качеството“, коментира той.

Наградите „Златен волан“ се организират за 40-и път от автомобилното издание Auto Bild и седмичния вестник Bild am Sonntag. В гласуването участват още лицензни издания в 20 страни. Гласуват 425 000 читатели в Европа.

Новото поколение i20 бе избрано като победител в категория малки автомобили на база вота на читателите. Другите категории са: компактен автомобил, средноразмерен автомобил, семеен автомобил, SUV, луксозен автомобил и спортен. Победителите в тях се избират на база вота на читателите и мнение на жури, съставено от дизайнери, главни дизайнери и пилоти.

Новото поколение i20 спечели още награда Red Dot Design и iF Design, а също така бе обявен за „Най-добър в класа“ в теста на Auto Bild в брой 32 от 2015.

Източник: speed-press.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *