В едни от най-безкомпромисните автомобилни тестове в индустрията, тези на Застрахователния институт за пътна безопасност на САЩ (IIHS), Sonata на Hyundai Motor спечели най-високото признание за безопасност, наградата TOP SAFETY PICK+ за 2016 г. Класацията TOP SAFETY PICK+ на IIHS помага на потребителите да изберат автомобили, които предлагат най-високото ниво на защита срещу сблъсък.

„Безопасността на пътниците е най-важният фактор в проектирането и изработката на автомобилите на Hyundai Motor,“ заяви Майк О’Брайън, вицепрезидент за продукти и корпоративно планиране на Hyundai Motor America. „Предвид все по-голямата взискателност на тестовете, спечелването на наградата е неоспоримо доказателство за нашия ангажимент към безопасността при всички ценови класове автомобили, най-голямата гордост на всеки сътрудник на Hyundai Motor“.

Изискванията на TOP SAFETY PICK+ бяха завишени още повече през 2016 г. За да я спечелят, победителите трябва да получат добри оценки във всеки от петте теста за удароустойчивост на Института – лек преден удар, умерен преден удар, здравина на страничната конструкция и покрива и устойчивост на подглавниците – и да разполагат със система за предотвратяване на челен удар, която да получи оценка много добър или отличен.

„Въпреки че Sonata получи наградата TOP SAFETY PICK+ и през 2015 г., в модела бяха внесени допълнителни подобрения, които повишиха оценката за лек преден удар от задоволителна на добра,“ коментира Адриан Лунд, председател на IIHS. „Предвид по-взискателните тестови изисквания за 2016 г. спечелването на още една награда TOP SAFETY PICK+ е признание за ангажимента на Hyundai Motor към безопасността на пътниците чрез непрекъснати инженерни подобрения в качеството на автомобилите“.

За 2016 г. Sonata добави дори още повече функции за безопасност, като моделите, преди оборудвани със системата за предупреждение за опасност от челен сблъсък (FCW), вече разполагат и с функция за аварийно задействане на спирачките (AEB). Допълнителните опции за безопасност в продуктовата гама на Sonata за 2016 г. включват предупреждение при напускане на пътната лента (LDW), интелигентен круиз контрол с функция стоп/старт, сензори за паркиране на заден ход, предупреждение за „сляпо петно“ (BSD) с предупреждение за пресичащи отзад автомобили и помощник за смяна на платна (Lane Change Assist). Стандартното оборудване за безопасност включва система за контрол на стабилността (VSM) с електронна система за динамичен контрол на траекторията (ESC) и система за контрол на теглителната сила, странично огледало за „сляпото петно“ откъм страната на водача, седем въздушни възглавници, включително за коленете на водача, дискови спирачки на четирите колела и ABS с електронно разпределение на спирачното усилие (EBD) и електронна асистенция на спирачното усилие при екстремно спиране, както и система за контрол на налягането в гумите (TPMS) с индикатори за всяка гума.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *