Hyundai Motor отново получи международно признание за дизайн на свой автомобил от журито на престижните награди iF Design Awards.

Изцяло новият Tucson спечели наградата iF Design Award за 2016 г. в направление „Продукт“ в категория „Автомобили/превозни средства/велосипеди“.

Наградата е оценка за смелия и отличаващ се дизайн на изцяло новия Tucson – новият компактен SUV на Hyundai и посланик на бранда. Неговото атлетично присъствие е постигнато чрез изящни и гладки повърхности, смели пропорции, отчетливи линии и емблематичната за бранда шестоъгълна решетка.

Питър Шрайер, президент и главен дизайнер на Hyundai Motor Group, каза: „За Hyundai е чест отново да получи международно признание чрез наградите iF Design Awards с нашия посланик на бранда – изцяло новият Tucson, който следва успеха на i20 от миналата година. Дизайнът символизира прогресивния дух на нашия бранд – това е причина номер едно, поради която клиентите избират нашите автомобили и по тази причина за нас е удоволствие да получим такава престижна оценка от авторитетни специалисти по дизайна“.

Екипът от Центъра за проектиране на Hyundai Motor в Европа в Рюселсхайм, Германия, комбинира елегантен, градски външен вид със силата и присъствието, които са присъщи за SUV.

Шестоъгълната решетка, която се свързва с предните LED фарове за създаване на характерна идентичност, доминира в предната част на изцяло новия Tucson. Позиционирането на А-колоната и раздвижената форма на калниците подчертават динамичния външен вид на автомобила дори в покой. По всички повърхности на купето са внесени нови, меки на допир висококачествени материали, които създават изискана атмосфера в купето. Новото хоризонтално оформление на централната конзола придава елегантност на автомобила, като същевременно увеличава чувството за простор.

Изцяло новият Tucson, който е проектиран, конструиран и произведен в Европа, е в продажба от септември 2015 г. Той се превърна в най-продавания нов модел на Hyundai, като достигна 85 000 поръчки само три месеца след датата, обявена за пускане в продажба.

За повече от 60 години наградите iF Design Awards са признати в целия свят като символ на отличен дизайн. Организирани от iF International Forum Design GmbH, наградите са оценка за изключителен дизайн в различни направления и категории. Журито връчи популярната награда на изцяло новия Tucson на Hyundai след взискателен процес на оценка, който включваше почти 5000 продукта от 53 страни.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *