IBM обяви днес нова облачна услуга, която позволява на разработчиците автоматично да превеждат облачни и мобилни приложения на най-популярните езици в света.

IBM Globalization Pipeline, е на разположение в бета версия в Bluemix, облачната платформа на IBM. Новата услуга позволява на компаниите да навлизат на глобалните пазари без да изисква от тях да преправят или преструктурират приложенията си.

Бета версията поддържа английски като основен език и още девет езика: френски, немски, испански, португалски (Бразилия), италиански, японски, опростен китайски, традиционен китайски, корейски.

Създавайки подобна услуга, IBM помага на компаниите да отговорят на клиентските изисквания. Проучване на Common Sense Advisory сред повече от 3 000 потребители от 10 държави в Европа, Азия и Южна Америка (които не са англо-говорящи) от 2014 година показва, че 75% предпочитат да купуват продукти на своя собствен език. 60% рядко или почти никога не купуват от сайтове с информация само на английски език.

Чрез автоматичен превод на текста, който се вижда от даден потребител на приложение, Globalization Pipeline позволява на екипите разработчици да се фокусират върху основни дейности, а не в преводи и преправяне на приложения в тази връзка.

Всичко това е постигнато чрез интегриране на бързо и ефикасно превеждане на приложения в непрекъснати процеси на доставка (DevOps) – гъвкава методология, която позволява екипите бързо да изграждат и актуализират приложенията.  

Основни функции на IBM Globalization Pipeline за Bluemix включват:

  • Машинен превод, комбиниран с възможност за ръчно допълване, за да се осигури качество и последователност;
  • Поддръжка на различни файлови формати; и
  • Изчерпателен набор от групи за разработване на софтуер с отворен код (SDKs), което дава възможност на разработчиците да актуализират преводи без да има нужда от преправяне на приложенията.

Повече за услугата IBM Globalization Pipeline може да видите в следващото видео:  

Източник: Youtube

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *