Виртуалната реалност прави своя дебют и в кино салоните. Мястото – Великобритания.

Кино компанията IMAX обяви, че отваря IMAX VR център в кино комплекс в Манчестър като ще си партнира с европейските филмови оператори ODEON и UCI Cinemas Group. Новият център ще бъде отворен до края на 2016 година, съобщават от IMAX.

Посетителите ще могат да слагат очила за виртуална реалност и да играят VR видео игри или да гледат кратки 15-минутни филми. Базираната в Стокхолм технологична компания Starbreeze и хардуерният производител Acer ще осигурят VR очилата.

VR центърът ще има и т.нар. шушулки, където посетителите ще могат да играят и да гледат видео във виртуална реалност, и едновременно с това да се разхождат наоколо.

IMAX не съобщава какъв тип ще бъдат видео игрите и какви ще бъдат филмите, но уточни, че „сме в напреднал стадий с някои разработчици, включително холивудски студия и гейм компании, за да създадем и разпространим висококачествено VR преживяване.”

През месец май компанията съобщи, че ще отвори подобен център за виртуална реалност и в Лос Анджелис, но няма конкретна дата, на която ще бъде отворен. Сега обаче IMAX обяви, че когато центърът бъде отворен в Града на ангелите, той ще бъде първият VR шоурум.

Двата центъра ще са отправната точка на компанията за това да определи цените на новото развлечение и как потребителите ще реагират на тях. В последствие IMAX ще може да планира разрастване в световен мащаб.

Вероятно обаче, колкото и вълнуващо да звучи откриването на VR център, в началото изборът от съдържание за игри и филми ще бъде ограничен и ще мине известно време преди очилата за виртуална реалност да станат нещо, което трябва да имаме задължително.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *