Японската компания Infiniti представи по време на автомобилното изложение в Детройт новото купе Q60. Автомобилът се позиционира като наследник на G37 и на световните пазари ще се конкурира с BMW Серия 4, Audi A5, Lexus RC и Mercedes C-класа. Спортната версия на купето ще бъде представена след две години.

gallery-1452583355_big

Дизайнът на автомобила наподобява едноименната концепция, която бе показана за първи път по време на автомобилното изложение в Женева през 2015. Серийният вариант на колата получава друга решетка, светодиодна оптика и по-плосък покрив. Чрез рационализиране на каросерията коефициентът на въздушно съпротивление е 0,28.

Под предния капак на новия автомобил е инсталиран 3,0-литров битурбо двигател. Мощността му е 300к.с. и 400 Нм въртящ момент. Освен това ще се предлага и с по-мощен 3,0-литров двигател с мощност от 400 к.с. и 475 Нм въртящ момент. Междувременно в двигателната гама ще се появи 2,0-литров четирицилиндров двигател. Задвижващият агрегат ще развива 208 к.с. 350 Нм въртящ момент. Всички мотори работят съвместно със седемстепенна автоматична трансмисия.

Новият модел е оборудван с електронни амортисьори, които постоянно се адаптират към променящата се ситуация и оптимизират работата на окачването в зависимост от моментното състояние. Шофьорът има на разположение шест режима на управление: Standard, Snow, Eco, Sport, Sport+, Customize.

gallery-1452583348_big

Производството на новия модел на Infiniti ще се извършва в завода в Япония. Преди година компанията обяви планове за разширяване на гамата на марката. Infiniti планира да представи 10 нови модела, като се започне от новия базов модел Q20 и завърши с голям Q80, който ще се конкурира с Porsche Panamera.

Един коментар за “Infiniti представи Q60 в Детройт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *