Японската компания Infiniti е стартирала разработката на нов флагман с хибридна технология, който ще трябва да се конкурира с Mercedes-Benz S-Class. В основата на модела ще бъде концептуалният Q80 Inspiration (на снимките), показан през миналата есен на салона в Париж, съобщава Automotive News.

Q80 Inspiration

По думите на представител на производителя, бъдещият автомобил трябва да бъде готов за серийно производство след 3 години. Първата фаза на разработката е поверена на английското подразделение на Infiniti, което е базирано в град Кренфийлд. Японците смятат, че новият им модел ще може да се конкурира не само с хибридната S-Сlass, но и с еко машината на Porsche – Panamera E-Hybrid.

Q80 Inspiration

Шефът на европейското подразделение на Infiniti – Франку Гупил де Буйе, е категоричен, че новият модел ще разшири сериозно възможностите пред шофьора. Ако той кара предимно в града, ще използва само електричество. При преодоляване на големи разстояния, автомобилът ще работи в хибриден режим.

Засега не се съобщават технически характеристики на бъдещия флагман на Infiniti. За сравнение концептът Q80 Inspiration бе оборудван с агрегат, в който влизат бензинов V6 и два електромотора. Общата мощност на хибридната система е 550 к.с.

Източник: Automedia.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *