Премиум активният кросовър Infiniti QX30 дебютира едновременно на автомобилните изложения в Лос Анджелис и Гуанджоу.

Създаден за новото поколение премиум купувачи, QX30 разполага с функционален вид и смел дизайн. Моделът се присъединява към Q30 като част от компактната премиум гама на Infiniti. Колата предлага микс от характерни форми с кросовър излъчване.

Източник: infinitinews.com
Източник: infinitinews.com

Брандът остава верен на мощните и елегантни дизайнерски елементи от концепцията QX30. Автомобилът има характерно изваяни форми, уникален кросоувър силует и асиметричен дизайн на салона.

QX30 предлага повишен клиренс, който позволява по голяма увереност при управление. Шофьорът няма да се притеснява къде отива, благодарение на интелигентна система за задвижване на всички колела. В резултат автомобилът е идеален избор както за градските, така и за извънградските пътища с множество завои с различни пътни условия.

Източник: infinitinews.com
Източник: infinitinews.com

Коментирайки в Лос Анджелис, Роланд Крюгер, президент на Infiniti, коментира: „Активният кросоувър QX30 се присъедини към нашия нов премиум компактен сегмент в точното време и ще разшири нашата гама за клиентите от цял ​​свят. С последните нашите успехи в продажбите и рекорден ръст, сегашната продуктова офанзива ще засили глобалната позиция  на Infiniti.“

Заедно с Q30, разкрит по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември 2015 г., QX30 ще играе съществена роля в обещанието на Infiniti да предлага на клиентите си по-голяма гама от първокласни продукти. Очаква се моделът да допринесе за непрекъснатото увеличаване на продажбите в световен мащаб – които вече са с рекордни нива през 2015.

infiniti_QX30_28

През първите 10 месеца на 2015 г. Infiniti продаде почти 173 хиляди нови превозни средства в световен мащаб, което представлява увеличение с 16% в сравнение със същия период на 2014 г. 32 200 автомобила са продадени в Китай, което означава, което се равнява на продажбите на автомобилния производител за цялата 2014 на най-големия автомобилен пазар. В САЩ също се постигат по-добри резултати – там Infiniti е продала над 106 хиляди коли, което е най-добрия резултат в страната от 2005 г. насам.

infiniti_QX30_29

Продажбите на компанията са се увеличили с 20% през октомври, спрямо същия месец на 2014 година. Данните включват продажбите през октомври в пазари като Америка, Китай, Мексико и Западна Европа.

Премиум активният кросоувър Infiniti QX30 ще се продава на определени пазари от средата на 2016 година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *