Компютрите и мобилните устройства на милиони хора по света може да  нямат връзка с интернет за известно време през 2017-а година, тъй като глобалната мрежа ще изключи за 24 часа. „Мрачната“ прогноза е на американския доставчик на технологии за сигурност LogRhythm.

Главният директор по сигурността на информацията в компанията, Джеймс Кардер, коментира за „Бизнес Инсайдър“ през декември, че това няма да бъде просто технически проблем, който ще попречи на хората да качват снимки в Instagram.

„През 2017 година ще станем свидетели на голям удар по някое време, някъде. Ако интернет спре, финансовите пазари ще потънат“, коментира Кардер.

По думите му сигнали за възможното спиране на интернет е имало през 2016 година. През октомври голяма кибер-атака засегна едни от най-големите сайтове като Twitter, SoundCloud и Spotify. В продължение на повече от два часа потребителите нямаха достъп до тях.

„Ако можеш да докажеш, че можеш да блокираш огромни сайтове и голяма част от интернета в САЩ за няколко часа, спиране за 24 часа изглежда много лесно постижимо“, каза Кардер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *