Преди два дни технологичният гигант Apple представи следващото поколение i-джаджи на специално събитие в Калифорния.
Какво ново? – Имаме нов iPhone, номер 7 по ред, обновен “умен часовник“ и слушалки, каквито досега не е имало.

iPhone 7 и iPhone 7 Plus

iphone7_34l_matblk_2up_pr-print

Голямата изненада тук е в липсата, а не наличието на нещо ново. Липсва традиционният жак за слушалки. Слушалките ще могат да се свързват с телефона чрез т.нар. Lightning port, който служи и за зареждане на смартфона. Разбира се, ако искате да използвате традиционни слушалки, това ще бъде възможно чрез адаптер, който идва в пакет с телефона.

След като липсва аудио жак, съвсем логично Apple са измислили нещо ново, което да компенсира. Става въпрос за новите Apple AirPods. Това са безжични слушалки, които имат няколко функции. Освен да слушаме музика с тях, те имат и микрофон, който позволява да бъдат използване вместо хендсфри. С потупване по едната слушалка ще включваме Siri на смартфона си и ще можем да използваме различни приложение без да го вадим от джоба или чантата си.

iphone7-jetblk-34br_airpods-laydown-ob-print

Тъй като сме на аудио вълна, не трябва да пропускаме, че малкият и големият iPhone7 имат вградени стерео колонки.

Потвърдиха се слуховете, че новите модели ще са с 4-ядрен процесор и ще бъдат прахо- и водоустойчиви. Резолюцията остава същата като при предишния модел – 1280х720 пиксела при iPhone 7 и 1920х1080 за iPhone 7 Plus. Дисплеите обаче са по-ярки и с подобрена цветова гама.

Единственото копче на телефоните идва с нови възможности. То ще отчита колко силен е натискът върху него и според това ще задейства различни функции, които ще са придружени с вибрации.

iphone7plus-jetblk-34br-leanforward-ob_pr-printКамерата на новите iPhone-и е напълно обновена. 12 MP са компилирани с вградена стабилизация на обектива (въведена още при голямата 6-ица). Към това се добавя и фактът, че новата камера засича 50% повече светлина, което води до по-добри резултати при снимане в лоши светлинни условия. Обективът е изграден от шест елемента, които правят изображението още по-рязко.

iPhone 7Plus идва с дългоочакваната камера с два 12-мегапикселови обектива. Единият е традиционният за компанията широкоъгълен обектив. Вторият е телефото, което позволява по-качествено увеличение при заснемане.

Камерите на новите смартфони на Apple могат да снимат некомпресирано изображение или т.нар. raw формат. Така става възможна по-добрата обработка на снимките без загуба на качество.

Apple Watch 2

watch-hero-water-5-up_pr-print

Разбира се представянето на нови продукти не мина и без грозния дизайн на новите „смарт“ часовници на марката. Външни промени не се забелязват, но устройството е ориентирано повече към спорта. Тази ориентация се корени в това, че часовниците вече са водоустойчиви до 50 метра дълбочина. Също така Apple и Nike пускат специален часовник, който е с олекотен корпус, дишаща каишка и специални софтуерни добавки, които би трябвало да бъдат атрактивни за спринтьори.

Apple Watch серия 2 има 2-ядрен процесор и е затова е два пъти по-бърз от първото поколение. Екранът е много по-ярък спрямо всеки друг, създаван досега от Apple.

Досега проблем на часовниците на компанията беше липсата на вграден джипиес. Грешката е поправена и новото поколение ще има вградена система, която ще изпраща данни на мобилния телефон на потребителя.

iphone7plus-lineup-pb_pr-printiPhone 7 и iPhone 7 Plus ще се предлагат в сребърно, златно, розово злато и нов черен цвят. Избор на памет ще има между 32GB, 128GB и 256GB.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *