Началото на 2019 година ще посрещне шофьорите с по-ниски ограничения на скоростта по много пътища. Хванатите да използват мобилния си телефон по време на шофиране пък ще трябва да плащат значително по-сериозни глоби.

Промените в Регулацията за движението по пътя ще влязат в сила от 2 януари 2019 година. Целта на испанските власти е да се намали броя на пътните инциденти.

Намаляване на скоростта

Много ключови пътища попадат в правилата за ограничаване на скоростта с още 10 км/ч надолу. По пътища с една лента във всяка посока скоростта на камионите, автобусите и бусовете се ограничава до 80 км/ч, а на автомобили и мотоциклети до 90 км/ч.

По т.нар. „Convencionales”, където лентите в противоположни посоки са разделени от мантинела или бетонов блок, максималната скорост ще бъде 100 км/ч.

Разбира се новите ограничения идват и със стимулиращи глоби. От януари догодина, карането със 111 км/ч по път с ограничение 90 км/ч ще се наказва с глоба от 300 евро и 2 наказателни точки.

Новите лимити на скоростта ще обхванат пътища с дължина близо 7 000 км.Мобилен телефон зад волана

Пристрастеността на хората към мобилните телефони е повече от очевидна, и то не само у нас. Използването им по време на шофиране обаче води до застрашаващи живота последици. Поради тази причина управляващите във всяка държава търсят начини за демотивиране на водачите да използват мобилните си устройства по време на шофиране.

От началото на следващата година в Испания това нарушение ще се наказва с глоба от 200 евро и 6 наказателни точки. За сравнение, до края на тази година се отнемат само 3 точки.

Обувки, подходящи за случая

Припомняме, че в Испания може да получите глоба за далеч не толкова страшни неща. Едно от тях е карането с неподходящи обувки, което ще Ви струва 80 евро. 

200 евро е глобата за изхвърляне на фас през прозореца, нещо което у нас би донесло милиони на хазната.

Повече за глобите в Испания и Франция, може да прочетете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *