Секторът на автомобилния транспорт в Испания се нуждае от над 5 000 професионални шофьори и броят им нараства, съобщава Асоциацията за международен автомобилен транспорт (ASTIC).

По данни на Министерството на транспорта и съобщенията, докато търсенето на шофьори нараства с 45% на годишна база, повече от 30% от позициите остават назапълнени. Така Испания се нарежда към всички останали страни в Европейския съюз, вкл. България, които усещат все по-силно кризата в транспортния сектор.

Този недостиг продължава от години, но се засилва заедно с икономическия растеж на страната като много компании спират свои камиони, заради липсата на водачи.

Пътният транспорт се нуждае от нови квалифицирани професионалисти, които да управляват новото поколение превозни средства, оборудвани с модерни технологии за шофиране. Компаниите имат голям интерес в това да задържат служителите си в момент, когато износът на Испания нараства с двуцифрен процент.

Снимка: JPC24M, Flickr

Един коментар за “Испанският транспортен сектор се нуждае от над 5000 професионални шофьори

  • 19 декември 2017 в 13:09
    Permalink

    Ако продължава така испания ще загуби всички шофиори големи боклуци са обещават едно но на практика се получава друго лъжат мамят не са коректни към шофиорите там са най големите измамници пазете се надминаха всички по европа…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *