IVECO достави 5 Stralis NP на VERBIO Logistik. Компанията постави с тези камиони началото на първият CO2 неутрален автопарк, задвижван от биогаз, произведен от слама. С 5-те тежкотоварни машини IVECO достига важна цифра – 1000 доставени камиона Stralis NP, задвижвани на природен газ.

Камионите за VERBIO ще се зареждат с биометан, произведен от собствения завод на компанията в Шведт, като по този начин ще се постигне 90% намаляване на емисиите на въглероден диоксид, както и значително свиване на отделянето на твърди частици и емисии на азотен оксид, в сравнение с конвенционалните дизелови камиони.

„Ние силно вярваме, че биогазът е новият водород! Изборът на VERBIO на Stralis NP за техния автопарк ясно показва, че тежкотоварният транспорт може да бъде неутрален на емисии на въглероден диоксид и същевременно да бъде печеливш”, коментира Пиер Лахут, президент на марката IVECO, по време на предаването на новите превозни средства на германската компания.

Машините за VERBIO са с мощност 400 к.с. (mono-fuel CNG версия). Те разполагат с два резервоара за гориво, които могат да поберат 920 литра CNG или биометан, и имат пробег до 570 км. Нивото на шума на камионите Stralis NP е с 50% по-ниско в сравнение с дизеловите еквиваленти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *