Заводът на IVECO в испанската столица Мадрид е първото производствено съоръжение на CNH Industrial Group, което достигна Златно ниво в Програмата за световен клас производство (WCM) един от най-високите глобални производствени стандарти в индустрията за интегрирано управление на производствени предприятия и процеси. Заводът на IVECO сега е на първо място в CNH Industrial Group  сред 64 други по целия свят.

Постижението е достигнато като резултат от подобрения, въвеждани през годините, които са довели до продължително повишаване на безопасността, високо качество при процеси и продукти и 100% ниво на услуги. В допълнение са направени и изключителни подобрения за опазване на околната среда, които са довели до 53% намаляване на емисиите на въглероден диоксид на произведено превозно средство, а заводът рециклира 99% от отпадъчните си продукти.

Заводът на производителя на камиони в Мадрид „приютява“ производствени линии и центъра за проучване и развитие за тежкотоварната гама на IVECO: новият Stralis, дизеловата версия Stralis XP и CNG и LNG версиите, Stralis NP, както и Trakker. Гъвкавият производствен процес позволява да бъдат произведени до 300 000 различни версии на тези камиони. 87% от производството е за износ, основно на европейските пазари, но и в Африка, Азия и Южна Америка.

Във фабриката работят над 2500 души, с най-големия процент заети жени в испанския аутомотив сектор: 21%.

IVECO придоби заводът в Мадрид през 1990 година, когато купи испанския производител на камиони Pegaso.

Самият бранд Pegaso е създаден през 1946 година като Empresa Nacional de Autocamiones (ENASA). Заводът е завършен през 1955 година. Общото производство на Pegaso в Мадрид за периода от 46-а до 90-а е 405 000 единици. През 2008 година, под името IVECO Pegaso, фабриката достигна 1 милион продадени тежкотоварни возила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *