Производителят на камиони и бусове IVECO спечели приза „NGV Global Industry Champion“ за 2017 г. като признание за отдадеността на компанията в развитие на технологиите за превозни средства, движещи се на природен газ, както и развиването на пазарите за компресиран природен газ (CNG) и втечнен природен газ (LNG).

Наградата е спонсорирана от NGV Global, Международната асоциация за превозни средства на природен газ, която представлява тази индустрия в световен мащаб и е отдадена на популяризиране използването на синьото гориво и биометан за транспорта.

Призът, който се връчва на всеки две години, оценява инициативи и програми, които се прилагат от компаниите, за развитие и подобряване на сектора на природния газ по целия свят.

NGV Global представлява интересите на повече от 350 членове по целия свят. От създаването и през 1986 година се отчита увеличение на броя на превозните средства на природен газ (Natural Gas Vehicles – NGVs) от единици до над 23 милиона. NGV Global прогнозира броя на NGVs да достигне цел от 65 милиона до 2030 година.

Стехиометричните двигатели на IVECO постигат до 30% по-малко азотни емисии, 99% по-малко отделяне на частици и наполовина по-ниски нива на шум от последните Евро 6 дизелови двигатели. Задвижваните на газ камиони на марката се представят много по-добре и по отношение на обща цена на притежание.

За производителя наградата представлява двойна победа, след като наскоро спечели приз за „Устойчив камион на годината 2017“ на списание Vado e Torno: Eurocargo CNG взе награда в категория „Разпространение“, а New Daily Electric в категория „Ван“.

Снимка: IVECO

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *