IVECO спечели две награди в класацията „Устойчив камион на годината 2017“ в Италия. Новият New Daily Electric печели в категория „Ван“, а Eurocargo CNG е победител в категория „Разпространение“.

Припомняме, че на събитието, организирано от списание Vado e Torno, Scania грабна наградата в третата категория – „Влекач“. Организаторите заявиха, че индивидуалните призове са определени „на база устойчива и ефективна концепция, целяща не само намаляване на емисиите вредни газове, но и намаляваща рисковете както за шофьорите, така и за другите участници в движението, с което шофирането става по спокойно, намалява се влиянието на транспорта върху населението и се влиза в производствен цикъл, базиран на устойчивост от началото до края.“

New Daily Electric

Източник: IVECO

New Daily Electric е 100% електрическо превозно средство, което не отделя вредни емисии в атмосферата, предназначено за градски условия като доставки от врата на врата и превоз на хора.

Енергийната консумация е намалена благодарение на  високата ефективност и по-ниското тегло на електрическите спомагателни средства, а животът на батерията е увеличен с 20%. Бусът има повишен полезен капацитет от около 100 кг. Батериите са 100% рециклируеми. В допълнение патентованите от IVECO гъвкави зареждащи модули позволяват зареждане на батерията навсякъде чрез свързване към бързо зареждаща станция за средно време от около 2 часа.

Пробегът с напълно заредена батерия е до 280 км (по NEDC) при конфигурация с три батерии. Шофьорите могат да избират между два режима на шофиране – Eco и Power. При първият режим въртящият момент е настроен така, че да намали консумацията на енергия без да ограничава скоростта. В режим Power шофьорът може да усети пълните възможности на електрическият мотор.

Регенеративната спирачна система е друга основна функция в Daily Electric, при която шофьорът решава кой метод за спиране да използва според трафика и характеристиките на пътя.

Daily тежи 5.6 тона и има 19.6 куб. м карго обем. Той е оборудван и със система за предупреждаване при преминаване на пешеходци, която е автоматично активирана при скорост до 30 км/ч.

Eurocargo CNG

Източник: IVECO

Този камион вече спечели и приза „Международен камион на годината 2016“. Той е оборудван със двигател Tector 6 с 210 конски сили и максимален въртящ момент 750 Нм и се движи на компресиран природен газ, както подсказва името му.

Съвсем недалеч от логиката е и фактът, че камионът отговаря на европейския стандарт Euro VI Step C. Eurocargo CNG може да се използва в градски условия, включително в ограничени за дизелови превозни средства зони, а тихият режим на работа позволява и нощни доставки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *