Инженерното подразделение на IVECO си партнира със специалистът по оптимизиране на разхода на гориво Aerodyne във Великобритания, за да разработят нова гама от гарнитури за управление на въздушния поток с цел намаляване на съпротивлението, когато влекачът Stralis е с прикачено високо ремарке.

Пакетът подобрения се предлага в два размера и може да бъде регулиран телескопично като по-малката от двете системи е създадена за ремаркета между 4.08 м и 4.28 м високо, а втората е за ремаркета с височина 4.22-4.7 м.

Направените изчисления, при използване на натоварен камион Stralis с 4.6 метрово ремарке с двойно дъно, показват, че аеродинамичното съпротивление е основен фактор за консумацията на гориво при скорост 50 мили в час (80 км/ч). С въздушния пакет на Aerodyne се очаква коефициентът на аеродинамично съпротивление да бъде намалено с 25%, което значително увеличава горивната ефективност.

Аеро китът е може да се сложи на всички влекачи с кабина Stralis Hi-Way, вкл. New Stralis XP и задвижваните на природен газ модели New Stralis NP.

Източник, снимка: iveco-dealership.co.uk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *