Ако все още не сте посетили най-голямото изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO, то днес е последният Ви шанс да го направите. Множество интересни експонати и предложения очакват гостите изложението. Сред тях е и екологичният и икономичен Iveco Stralis NP.

Новият Stralis NP е първият камион на природен газ, проектиран специално за превози на дълги разстояния. Това е единственият камион, който може да работи със сгъстен или втечнен природен газ, или с комбинация от двете, за да осигури мощност, комфорт, високоефективна трансмисия и пробег с едно зареждане, необходими за транспорт на дълги разстояния.

Камионът на италианския производител разполага с нов двигател Iveco Cursor 9 Natural Power Euro VI, който доставя 400 к.с. и 1700 Nm въртящ момент, равен по тези показатели на своя дизелов еквивалент и 17% по-добър от най-добрия си конкурент. 12-степенната автоматична скоростна кутия значително увеличава издръжливостта, намалява разходите и подобрява комфорта на шофиране.

8,7-литровият двигател използва стехиометричното решение, разработено от Iveco преди 25 години, което е най-доказаната и надеждна технология на пазара. Производителността е допълнително повишена чрез важни инженерни подобрения: промененият профил на смукателните отвори подобрява икономичността, инжекторите и горивният колектор са модифицирани за впръскване на горивото под по-високо налягане за най-добра в класа производителност, а новият 3-пътен катализатор с висок капацитет намалява шума и потреблението на гориво.

Опростената система за третиране на отработените газове без AdBlue течност, без филтър за твърди частици и без активна регенерация значително намалява изискванията за поддръжка и разходите. В допълнение към функциите на дизеловите модели, намаляващи TCO, новият Stralis NP предлага изключителен комфорт и безопасност при шофиране благодарение на хидравличния ретардер, функцията за асистирано потегляне по наклон и адаптивният круиз контрол (ACC), включени в стандартното оборудване. С новия Stralis NP Iveco изважда газовите камиони от тясната пазарна ниша и ги позиционира на масовия пазар.

Кабината Hi-Way предлага функционална работна среда с всички удобства, необходими за пътуване на дълги разстояния. Кабината с висок покрив е проектирана в мисъл за водача, за да осигури перфектна работна среда, благоприятна за максимална продуктивност дори при най-трудните превози на дълги разстояния. С вътрешна височина от около 2 метра и обем от над 10 кубически метра, тя е най-голямата и най-удобната кабина в категорията на газовите камиони.

Hi-Way предлага най-доброто в класа във всички области на комфорта: тиха среда, климатизация, отделения за съхранение на вещи, инфотейнмънт, ергономичност и удобства за нощуване с възможност за едно или две легла. Кабината може да бъде поръчана с всички най-важни функции за инфотейнмънт и комфорт. Ергономичното и функционално табло е разположено така, че всички контролни органи да остават в удобна близост, докато водачът се обляга назад за максимална безопасност и комфорт.

Stralis NP може да измине до 1500 км с едно зареждане (във версията само с LNG), което го прави много подходящ икономичен и екологичен вариант за международни превози на товари на дълги разстояния. Чистото гориво, което използва, означава, че може да работи в централните градски части, които са предмет на все по-строги ограничения върху шума и емисиите.

Направените подобрения позволяват на новия Stralis NP да постигне намаляване с 3% на общата цена за притежание в сравнение с предходния модел, който вече осигуряваше с до 40% по-ниски разходи за гориво от своя дизелов еквивалент.

Ново поколение услуги на Iveco се предлагат като стандарт с новия Stralis NP: ексклузивната гаранция за експлоатационна готовност, която връща автомобила на пътя в рамките на 24 часа в случай на повреда, като ремонтът се извършва в най-близкия сервизен център за камиони на Iveco, както и услугите за горивна ефективност на Iveco, които включват TCO2 доклад и консултации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *