Новият IVECO X-WAY беше представен по време на церемонията по награждаване със златен медал за „Производство от световна класа” (WCM) на завода на производителя в Мадрид.

Новият товарен автомобил на IVECO ще бъде пуснат на европейските пазари през септември. Той има най-високият полезен товар в сегмента, който се съчетава с модерни технологии за горивна ефективност и безопасност на марката както и с най-здравото шаси на IVECO.

Пиер Лают, президент на марката Iveco, заяви: „Stralis X-WAY разкрива нови възможности в този тип транспортни задачи, които имат много специфични изисквания. Проектиран за шосейни приложения и базова извъншосейна проходимост, новият X-WAY съчетава легендарната здравина на шасито на Trakker с всички характеристики за пестене на гориво и безопасност на новия Stralis … Висока производителност, безопасност и отлична обща цена на притежание (TCO) при леки извъншосейни транспортни задачи: ето какво могат да очакват потребителите от нашия чисто нов товарен автомобил.“

Stralis X-WAY бележи нови постижения по отношение на изключително ниското си собствено тегло. Това, съчетано със здравото шаси, му дава най-големия полезен товар на пазара в тази категория, като версията Super Loader (SL) върху шаси 8×4 е със собствено тегло от едва 9 тона – най-ниското в отрасъла.

Камионът се предлага с широка гама двигатели, предлагани с три работни обема (9, 11 и 13 литра). Двигателната технология Hi-SCR без използване на EGR система и без регенерация в условия на престой драстично намалява емисиите и увеличава горивната ефективност, като същевременно намалява разходите за поддръжка. Той е особено подходящ за специализирани дейности и логистика в строителството, които често се извършват в градска среда, където EGR системите все повече са предмет на санкции заради генерирането на сажди.  Липсата на EGR система, която намалява плътността на мощността, също носи предимства по отношение на полезния товар, тъй като прави автомобила по-лек.

Усъвършенстваните технологии, по-дългите интервали на обслужване и издръжливостта на шосейния Stralis X-WAY носят забележителни икономии от поддръжка и ремонти. Дисковите спирачки допълнително намаляват разходите благодарение на пониженото износване и амортизация.

Технологиите за намаляване на разхода на гориво включват най- съвременни системи като HI-CRUISE и SMART спомагателни устройства, които постигат 11,2% намаление на разхода на гориво, удостоверено за шосейния автомобил XP от TÜV SÜD – една от водещите световни организации за технически изпитания и сертифициране.

Модулният и съобразен с транспортната задача подход на Stralis X-WAY осигурява максимална гъвкавост при адаптирането към специфичните изисквания на широка гама приложения.Той предлага широк избор от съчленени и твърди шасита, различни комбинации от мостове, окачвания, конфигурации, двигатели и трансмисии, хидростатично задвижване Hi-Traction, широка гама от двигатели и силоотводи, задвижвани от трансмисията; както и шосейни и извъншосейни хомологации. Богатият избор от функции и компоненти, здравината на конструкцията и ниското собствено тегло означават автомобил, който може да се конфигурира за голямо разнообразие от транспортни задачи.

Stralis X-WAY предлага избор от кабини: къса кабина с нисък таван AD (Active Day), кабина с легло AT (Active Time) с нисък или среден таван, а за максимален комфорт кабина с легло AS (Active Space), проектирана за максимален комфорт на водача за далечните курсове с новия Stralis XP.

Автомобилът е произведен в завода на IVECO в Мадрид, който е първият производствен обект на CNH Industrial Group, постигнал златното ниво на програмата „Производство от световна класа“ (WCM) – един от най-високите стандарти за интегрирано управление на производствени мощности и процеси.

Stralis X-WAY ще започне да се предлага от търговците на Iveco в Европа през септември 2017 г. Международното представяне пред публика ще се състои на 14-тото издание на Solutrans – изложението за решения в областта на градския и шосейния транспорт от 21 до 25 ноември в Lyon Eurexpo. Stralis X-WAY ще се състезава за престижната награда „Международен камион на годината за 2018“.

Снимки: IVECO

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *