Силно присъствие на български производители на електромобили и зарядни станции на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018

Първото специализирано изложение за електромобили в България ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 отвори вратив Sofia Ring Mall. В рамките на 4 дни – от днес до неделя – изкушените от чистите технологии за задвижване и иновациите в автомобилостроенето ще могат да видят концепциите за нова мобилност и постиженията на 18 световни и български марки електромобили, скутери, велосипеди, батерии, зарядна инфраструктура.

Събитието се провежда под патронажа на министъра на околната среда и водите Нено Димов и включва 4-дневна изложба, конференция, тест драйв и демонстрации.

електромобили

„Изложението са роди от мечтата ни да предизвикаме бъдещето в транспорта”, каза организаторът на изложението Арман Бабикян от агенция „Манира“. Направихме изложение, защото експозицията дава шанс на всички производители да покажат докъде са стигнали, а на хората – да видят новите технологии, да ги изпробват и да ги поискат. Даваме и трета възможност, организирайки конференция в рамките на ELECTRO MOBILITY EXPO – тук са хората с опит, които създават целия комплекс от услуги, инфраструктура и политики, оформящи транспорта на бъдещето“, подчерта Бабикян.

електромобили

ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 бе разгледано от председателя на Комисията по околната среда и водите към Народното събрание Ивелина Василева и заместник-министъра на околната среда и водите Николай Кънчев. „Мотото на изложението „Предизвикай бъдещето“ е пожелание, но  и обещание“, каза зам.-министърКънчевпри откриването  на конференцията „Развитие на електромобилността в България“ в Cine Grand. Зам.-министър Кънчев подчерта, че схемата на Националния доверителен екофонд е първата, която цели да насърчи използването на електромобили от централната и териториалната администрация на изпълнителната власт. 43 проекта в обществения сектор се изпълняват по програмата  в момента, а набирането на проекти тази година ще приключи на 1 октомври.

ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 продължава до неделя в Sofia Ring Mall

Посетителите ще имат възможност да видят изцяло електрически модели на TESLA, JAGUAR, RENAULT, NISSAN, KIA, VOLKSWAGEN, HYUNDAI, SIN CARS, INOKIM, ECOBIKE, JONWAY, Wellow Taxi – електрически велосипеди, лекотоварните METRO 500 и триколесните на Телком Инженеринг. Показани са и зарядни станции на LEGRAND Electric и ЕЛПРОМ ЕМЗ ШАБЛА, както и прототипът на TeamFormulaStudent BG от Техническия университет – София. По време на изложението за първи път пред българската публика Hyundai представя електрическия кросоувър KONA  Electric, който ще може да бъде изпробван и на тест драйв. Входът за изложението е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *