Седаните Jaguar XE и изцяло новият Jaguar XF получиха максималния петзвезден рейтинг в тестовете за безопасност на Euro NCAP за 2015 г.

XE и XF постигат високи резултати във всяка категория – защита на възрастни пътници, защита на пътници-деца, системи за безопасност и подпомагане на пешеходците – и са сред най-високо оценените модели в съответните им сегменти.

Освен с изключителна защита срещу катастрофи, XE и XF се отличават и с редица системи за активна безопасност, включително Autonomous Emergency Braking която използва обърната напред стерео камера, за да засича автомобили, които представляват риск от сблъсък: системата предоставя на водача визуални и аудио предупреждения и прилага автоматично спирачките, ако сблъсъкът бъде счетен за неизбежен.

qkcF2ggLGU93z0cLDJ9z-qAHTZelmczQg5J205F9T2Q,V6hRuJyI_vYf1dq-uOVHtBRQq9YnmB02DaQvTbg1yFk,IcvE8BT-gsezalFsJPbNUdnMIeJX9OpvbuLdrBvcA4U,gGVF2EAK-msWHlJK9tw6Uc1sjdtVA68ccwbHwqhd5Q4

 

XE и XF са разработени на основата на олекотената алуминиева архитектура на Jaguar: леките по своята същност, но същевременно твърди и здрави конструкции на каросерията осигуряват изключителна защита за пътниците, подсилена допълнително от въздушните възглавници за водача и пътника до него, страничните въздушни възглавници и въздушните възглавници тип „завеса“. В случай на удар с пешеходци, повдигащи се предни капаци спомагат за смекчаване на нараняванията.

И двата модела предлагат пълен набор от технологии за активна безопасност и  усъвършенствани системи в помощ на водача включително Dynamic Stability Control , Traction Control, Emergency Brake Assist Lane Departure Warning,Blind Spot Monitoring, Closing Vehicle Sensing, Reverse Traffic Detection , Traffic Sign Recognition и Adaptive Cruise Control .

Допълнителни характеристики, които се предлагат при XF и ще се предлагат за XE през 2017 г., включват Lane Keep Assist , Driver Condition Monitor и Adaptive Speed Limiter.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *