След предимно дъждовния месец юни и не по-малко дъждовния юли е трудно да си спомним как би трябвало да се чувстваме лятото, а именно да ни е много горещо, да се потим и да търсим къде да утолим жаждата.

Както изглежда, в Австралия хората нямат подобен проблем. При тях е толкова горещо, че те изпитват различен тип неудобства. И то какви!

В северната част на континента един от пътищата наскоро се разтопи, заради високите температури. Няколко десетки коли станаха „жертва” на неприятното „явление”.

Пътят Millaa Millaa-Malanda, намиращ се на север от Куийнсланд, наскоро е бил преасфалтиран. За нещастие на отговорниците по ремонта, работата им е била разрушена, първо от сериозните валежи, а след това от не по-малко сериозните високи температури. Асфалтът е започнал да се разтапя и движещите се превозни средства буквално са залепнали за него.

Общо 60 превозни средства, вкл. камиони и „пътни влакове” са били повредени (видеото можете да видите и тук)

Според австралийския портал news.com.au, шофьорите е трябвало да напуснат автомобилите си. Повечето от тях вече са обявили, че ще търсят компенсации от правителството.

Снимка: Highways Today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *