Британската тунинг компания Kahn Design се осмели да тунингова първия супер спортен автомобил.

Kahn Vengeance се базира на Aston Martin DB9, но силно модифициран ще дебютира на автомобилното изложение в Женева.

Kahn Design от Великобритания е известен със сензационните си творения, последното от които е ловджийският Land Rover Defender на шест колела. В момента британците работят върху проект на спортен автомобил. Kahn Vengeance, чиито първи снимки бяха публикувани наскоро, се базира на изпробваната платформата на Aston Martin DB9, разбира се с благословията на производителя.

gallery-1455094387_big

Доказалият се с повече от 500 к.с. V12 двигател, Kahn облече в изцяло променена одежда от ръчно формован алуминий. При което, произведението на Kahn цитира различни елементи от историята на Aston Martin. Капакът на двигателя е снабден с вентилационни хриле, задните светлини са в кръгъл дизайн. Като цяло, WB12 Vengeance – абревиатурата WB означава широкомащабен – още по-широк и по-плосък от първоизточника.

Vengeance иска да покаже с Kahn Design потенциала при модифициране на каросерии и той ще бъде в ограничен тираж. Kahn говори за 20 копия, като цената се формира правопропорционално на бройките. Vengeance се изправя в конкуренция срещу David Brown Speedback GT, който между другото се основава на Jaguar XK.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *