Руският производител на тежкотоварни камиони „КАМАЗ“ разширява дейността си с предлагане на екологично решение за масов градски транспорт. Компанията планира да пусне тестово два електрически автобуса.

Според главния дизайнер на електробусите Андрей Савинков, превозното средство е готово за тестове в Санкт Петербург, Казан, Кемерово и други градове. Графикът за следващата година вече е готов, съобщава на сайта си КАМАЗ.

„Планираме създаването на цяла гама от електрически автобуси – 12, 9 и 6-метрови и малък, напълно автономен, с капацитет до 12 души, за да бъдем в състояние да предложим на клиентите цялостна транспортна система,“ коментира Савинков.

Той съобщи и, че вече е налице първият клиент – техно-паркът “Сколково”. КАМАЗ ще предложи автобуси за иновационния град, които ще позволят да се организира превоза на сътрудниците вътре в него и от Москва и обратно.

„Големият електробус е с нисък под и капацитет от 85 пътника и е развит върху наше шаси, а каросерията – разбира се е „НЕФАЗ“ [дружество под шапката на КАМАЗ],” уточнява Савинков.

Снимка: КАМАЗ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *