Руският производител на камиони KAMAZ се опитва да догонва западните си конкуренти що се отнася до устойчив транспорт. Доколко ще бъде успешно това, времето ще покаже.

Съвместно с руското Министерство на природните ресурси и околната среда, Федералната служба за надзор на природните ресурси и правителството на Татарстан, беше подписано четиристранно споразумение за сътрудничество в опазването на околната среда.

Според документа, KAMAZ поема отговорност за изпълнение на пакет от мерки за подобряване на производствения процес на тежкотоварните си машини с дизелови и бензинови Евро 5 двигатели, което ще позволи намаляване на вредното въздействие на транспорта върху околната среда. Това се отнася до намаляване на азотните и въглеродни емисии, отделяни в атмосферата.

Подобряването на производството на превозни средства с двигатели Евро 5 ще стане една от дейностите под шапката на Програмата за опазване на природните ресурси, която се реализира в KAMAZ в рамките на „Годината на екологията“ в Русия.

Снимка: KAMAZ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *