Първият влекач от серията MAN TGX PerformanceLine, No 001, беше доставен за BFS/Stegmaier Group. Флагманът от серията TGX с 640 конски сили беше представен за пръв път на IAA. Моделът има множество специални характеристики в кабината и по екстериора, които подчертават ексклузивността му.

Специалното издание, отговарящо на Евро 6 стандартите, е ограничено само да 100 бройки, така че привилегированите да карат красивата машина ще са малко.

Що се отнася до екстериора, кутиите на страничните огледала и долната част на радиаторната решетка са боядисани в цвят антрацит. Към това се добавят хромирани апликации на двете хоризонтални радиаторни решетки и сенник. Надписите по вратите подчертават, че става въпрос за специален модел.

В кабината се забелязват множество сини апликации: син контрастен шев подчертава формата на мултифункционалния кожен волан, седалките и покритието на пода. Мотивът с лъва е отбелязан релефно върху облегалката на глава и е ясно видим като син контур върху долната постелка на горното легло. В син цвят са и предпазните колани и вътрешната страна на перденцата.  Алуминиевите облицовки в тъмно синьо са видими винаги на таблото.

Надписът PerformanceLine се появява при включване на радио и навигационната система MAN Media Truck Advanced.

Кожената интериорна обстановка на седалките, микс от Алкантара и кожа, придава допълнително усещане за ексклузивност и комфорт.

BFS получи MAN TGX PerformanceLine с двуосово полуремарке, боядисано в металическо стоманено сиво и стилизиращ пакет, който включва полирани предни и странични решетки от неръждаема стомана с интегрирано акцентиращо LED осветление, както и голяма светлинна лента с четири халогенни дълги светлини.

Снимки: MAN

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *