Транспортната комисия на германския Бундестаг препоръча превозни средства, движещи се на природен газ, да не плащат пътни такси. Проектопредложението за промяна на Закона за тол таксите, беше прието от парламента.

Така тежкотоварни превозни средства, задвижвани със CNG (компресиран природен газ) или LNG (втечнен природен газ) няма да плащат тол такси в Германия през следващите две години. Промяната в закона влиза в сила от 1 януари 2019.

В зависимост от теглото на камионите, ще бъдат спестявани разходи в размер от 9.3 до 18.7 цента на километър.

След изтичане на двугодишния период, камионите, задвижвани на CNG/ LNG, ще плащат тол такси, но в тях няма да влизат определени компоненти, като например такса околна среда (за замърсяване на въздуха).Газта набира скорост

Популярността на товарните превозни средства, задвижвани с алтернативни горива ще продължи да нараства. Факторите за това са няколко. На първо място, увеличаването на стимулиращите екологичните превозни средства политики

По-ниските цени на природния газ, в сравнение с дизела, също дават своето отражение. 

Не на последно място, разширяването на мрежата за зареждане на камиони на природен газ, както и предлагането на пазара на машини с по-големи резервоари, също ще повлияе положително на избора на превозвачите. 

2 коментара за “Камионите на природен газ няма да плащат тол такси в Германия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *