Нуждата от намиране на по-екологични транспортни решения обединява, както социалната отговорност за спасяване на планетата, така и също толкова актуалните затягащи се мерки по отношение на вредните емисии в Европа и по света. В търсене на алтернативи на дизела за доставките си до 360 магазини за хранителни стоки в Парижката метрополия, компанията Franprix избира камионите Scania P 340, задвижвани на газ.

Почти всички магазини на Franprix, поради градското си разположение, разполагат с ограничено складово пространство. Тъй като е невъзможно да бъдат доставяни цели палети, решението са чести доставки от склада в Chennevières-sur-Marne. Всеки ден 180 000 стоки се асемблират в 2 800 палета, напускащи 26-те товарни докове.

За разлика от много други супермаркети, компанията използва собствен транспорт – 144 камиона, и наети шофьори.

Изборът на камиони, задвижвани на газ, има своите големи предимства в градски условия, тъй като е по-чиста и тиха алтернатива на дизела. Това позволява достъп на камиона в централни части, където еко-изискванията са големи, а също така и осъществяването на нощни доставки.

Според управители на Franprix няма разлика при поддръжката на дизелов или камион на газ. Единственото, което трябва да се следи е нивото на горивото, но това е компромис, който си заслужава на фона на спестените разходи и ползите за планетата, подчертават от компанията.

Снимка: Scania

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *