Превозни средства с дизелови двигатели, които не отговарят на стандартите Евро 6, няма да могат да се движат по 11 особено натоварени улици в Берлин. Местните власти поискаха да наложат тези регулации, а административният съд в германската столица наскоро им даде зелена светлина.

Забраната важи както за пътнически автомобили, така и за бусове и камиони. По тази причина много превозвачи ще трябва да обновят автопарка си. Това ще трябва да стане до средата на следващата година.

Възможно е забраната да бъде разширена. Така тя ще покрие до 117 пътни секции от берлински улици, където се отчита увеличено количество на азотни оксиди във въздуха.

Все още не е обявена датата на въвеждане на новите регулации. Условията трябва да бъдат изяснени до месец март 2019 г.

Все по-сериозни стават ограниченията за старите превозни средства, движещите се по европейските пътища. През месец юни лондонските власти обявиха, че от 2020 година влизането на стари камиони в британската столица ще им струва до 300 паунда. 

Пътувате ли често до Берлин или друг град, в който вече има въведени ограничения за стари камиони? Как ще Ви се отрази тази забрана?

Снимка: Wikipedia. Изображението е примерно

Един коментар за “Камиони с двигатели под Евро 6, няма да може да минават по главните улици на Берлин от 2019 г.

 • 14 октомври 2018 в 14:24
  Permalink

  Честно казано, няма да ревнем, сиреч ич не ми е зор.
  Във Берлин и без друго работа нямам.
  Само да вметна в една Варшава всеки божи ден има почасова забрана за всякакъв вид камиони и умрел от това няма

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *